HomeOver ons kantoorVerzekeringenHypothekenFinancieel Advies Financieringen Pensioenen Wijziging doorgeven Schade melden Nieuws(brieven)

Telefoon 024 - 323 27 73
Fax 024 - 324 96 79
E-mail info@vanheckadvies.nl

Bezoekadres
Van Welderenstraat 106
6511 MT Nijmegen

Van Heck Advies op Facebook
Van Heck Advies op Twitter
Van Heck Advies op Linkedin

Downloads
Links
Disclaimer

 

Pensioenen

Veel werkende Nederlanders nemen deel aan een collectieve pensioenregeling van de werkgever, waardoor het lijkt of alles goed is geregeld. Dat is helaas niet helemaal waar, pensioen is namelijk steeds meer uw eigen verantwoordelijkheid. Het wisselen van werkgever, het eerder willen stoppen met werken en de afbouw van sociale voorzieningen zijn zaken die behoorlijke gaten in uw pensioenvoorziening kunnen slaan. En u bent zelf degene die het initiatief moet nemen om deze pensioengaten te dichten. Van Heck Advies biedt ondersteuning bij het maken van de juiste keuzes in uw persoonlijke financiële situatie en geeft een advies dat aansluit op uw wensen.

Verandering van werkgever

Als u van werkgever verandert, heeft dat consequenties voor uw pensioenopbouw. Er kan een pensioenbreuk optreden omdat u bij verandering van baan ook van pensioenregeling verandert. Ook omtrent het wel of niet hebben van een pensioengat bestaan vele vragen. Volgens het Verbond van Verzekeraars heeft 80% van de werknemers in Nederland een pensioengat. Het is voor veel mensen moeilijk te bepalen of het pensioeninkomen voldoende zal zijn en welke aspecten een negatieve rol spelen bij de eigen pensioenopbouw. Vraag ons naar een onafhankelijke analyse. Meteen een afspraak maken kan ook. Neem direct contact met ons op.

Eerder stoppen met werken

Een groeiende groep mensen wil eerder stoppen met werken. Ook deze keuze heeft uiteraard consequenties voor de pensioenopbouw. Of u eerder kunt stoppen, is afhankelijk van de gewenste ingangsdatum, het gewenste inkomen en het arbeidscontract. Wilt u eerder stoppen met werken en voorziet u een pensioentekort? Dan kunt u dat op verschillende manieren aanvullen. De regelingen die uw werkgever u kan bieden om eerder te stoppen zijn: de VUT, het prepensioen en de bedrijfsspaarregeling. Ook kunt u zelf een aantal maatregelen treffen zoals lijfrenteverzekeringen, sparen, beleggen of het benutten van de (over)waarde van uw koopwoning. klik hier om een afspraak te maken voor een vrijblijvend adviesgesprek