HomeOver ons kantoorVerzekeringenHypothekenFinancieel Advies Financieringen Pensioenen Wijziging doorgeven Schade melden Nieuws(brieven)

Telefoon 024 - 323 27 73
Fax 024 - 324 96 79
E-mail info@vanheckadvies.nl

Bezoekadres
Van Welderenstraat 106
6511 MT Nijmegen

Van Heck Advies op Facebook Facebook.com

Downloads
Links
Disclaimer

 

Woonpakket

Woonhuis Inboedel Aansprakelijkheid  
Het woonpakket bestaand o.a. uit de volgende verzekeringen:
woonhuis-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Ook kunt u een rechtsbijstandverzekering toevoegen aan dit pakket. Het voordeligste woonpakket kunt u ook zelf direct berekenen, vergelijken en afsluiten.

Woonhuisverzekering

Een plek om te wonen en veilig onder dak te zijn, dat is ons woonhuis. Helaas komt het regelmatig voor dat deze veilige thuishaven wordt bedreigt, onder andere door storm, brand, inbraak en waterschade.

Mocht er onverhoopt iets gebeuren met uw woning, dan is het een gerustellende gedachte dat uw dierbare bezit goed verzekerd is. Een Woonhuisverzekering is hierbij onmisbaar.

Dekkingen Woonhuis:

 • Uitgebreide dekking. Dit is de goedkoopste maar ook meest "kale vorm" van een woonhuisverzekering. Lang niet alle gebeurtenissen zijn verzekerd, hetgeen achteraf bij een schadevoorval tot teleurstelling over de uitkering kan lijden. Deze dekking is daarom in zijn algemeenheid af te raden. De globale dekking van deze verzekering is: · Brand Let op: schade veroorzaakt door schroeien, zengen en smelten is op deze verzekeringen vaak niet gedekt. · Ontploffing Let op: vaak is het springen van waterleiding ten gevolge van bevriezing niet gedekt. · Blikseminslag · Storm Leidingwaterschade Vaak is van buiten af komend water (regen- of grondwater, of rioolwater) niet gedekt. · Neerslag · Olie uit verwarmingsinstallaties · Aanrijding en aanvaring.

 • Extra uitgebreide dekking. Er is nog een verdergaande verzekeringsvorm mogelijk, de extra uitgebreide woonhuisverzekering. Deze verzekering dekt de schade van de uitgebreide woonhuisverzekering en verder: · Schade door neerslag die anders dan door openstaande ramen, deuren of luiken is binnengedrongen · Hak - en breekwerk om het lek in een waterleiding op te sporen. · Schade veroorzaakt door opkomend rioolwater of afvoer · Schade aan inhoud van koelkast en diepvriezer bij stroomuitval langer dan 6 uur. Schade als gevolg van breken van glas (niet het glas zelf). · Inbraak en diefstal
 • Meest uitgebreide dekking, "van buiten komende onheilen" (meest complete dekking). All Risk dekking. Dit is een aanvulling op de Extra uitgebreide woonhuisverzekering. De woonhuisverzekering is het compleetst als ook de "van buiten komende onheilen" zijn meeverzekerd..

  De woonhuisverzekering kan eenvoudig worden uitgebreid met een glasdekking, schade ontstaan door breuk van glas dat dient tot lichtdoorlating is dan tevens verzekerd.

Vaststelling van de te verzekeren waarde

Om een goede verzekering te kunnen afsluiten moet eerst de juiste waarde van het te verzekeren woonhuis worden bepaald. Dit kan op een aantal manieren:

 • U geeft zelf op wat de te verzekeren waarde is, met het risico dat deze waarde te hoog of te laag is.
 • U laat uw woning taxeren door een taxateur, een taxatierapport is echter niet goedkoop.
 • U bepaalt de waarde van de woning op basis van de zogenaamde herbouwwaardemeter, op een eenvoudige wijze kunt u met behulp van deze meter de globale waarde van uw woning berekenen. Gebruik van de meter heeft bovendien als voordeel dat de meeste verzekeraars garanderen dat dan er geen sprake meer van onderverzekering kan zijn. Bij de berekening van het woonpakket kunt u de herbouwwaardemeter invullen. U kunt de herbouwwaardemeter echter ook downloaden

Inboedelverzekering

Uw inboedel is een kostbaar bezit. Vaak veel kostbaarder dan menigeen vermoedt, ook omdat de inboedel vaak groeit met de jaren.

Om te voorkomen dat de werkelijke waarde pas bij schade of diefstal blijkt, is een goede inboedelverzekering onmisbaar.

Dekkingen Inboedel:

 • Uitgebreide dekking. Dit is de goedkoopste maar ook meest "kale vorm" van een inboedelverzekering. Lang niet alle gebeurtenissen zijn verzekerd, hetgeen achteraf bij een schadevoorval tot teleurstelling over de uitkering kan lijden. Deze dekking is daarom in zijn algemeenheid af te raden. De globale dekking van deze verzekering is: · Brand Let op: schade veroorzaakt door schroeien, zengen en smelten is op deze verzekeringen vaak niet gedekt. · Ontploffing Let op: vaak is het springen van waterleiding ten gevolge van bevriezing niet gedekt. · Blikseminslag · Storm · Leidingwaterschade Vaak is van buiten af komend water (regen- of grondwater, of rioolwater) niet gedekt. · Neerslag · Olie uit verwarmingsinstallaties · Aanrijding en aanvaring.

 • Extra uitgebreide dekking. Er is nog een verdergaande verzekeringsvorm mogelijk, de extra uitgebreide inboedelverzekering. Deze verzekering dekt de schade van de uitgebreide inboedelverzekering en verder: · Schade door neerslag die anders dan door openstaande ramen, deuren of luiken is binnengedrongen · Hak - en breekwerk om het lek in een waterleiding op te sporen. · Schade veroorzaakt door opkomend rioolwater of afvoer · Schade aan inhoud van koelkast en diepvriezer bij stroomuitval langer dan 6 uur. Schade als gevolg van breken van glas (niet het glas zelf). · Inbraak en diefstal

 • Meest uitgebreide dekking. Dit is een aanvulling op de Extra uitgebreide inboedelverzekering. De inboedel-verzekering is het compleetst als ook de "van buiten komende onheilen" zijn meeverzekerd.
Vaststelling van de te verzekeren waarde

Om een goede verzekering te kunnen afsluiten moet eerst de juiste waarde van het te verzekeren woonhuis worden bepaald. Dit kan op een aantal manieren:

 • U geeft zelf op wat de te verzekeren waarde is, met het risico dat deze waarde te hoog of te laag is.
 • U bepaalt de waarde van uw inboedel is op basis van de zogenaamde inboedelmeter, op een eenvoudige wijze kunt u met behulp van deze meter de globale waarde van uw inboedel berekenen. Gebruik van de meter heeft bovendien als voordeel dat de meeste verzekeraars garanderen dat dan er geen sprake meer van onderverzekering kan zijn. Bij de berekening van het woonpakket kunt u de inboedelmeter invullen. U kunt de inboedelmeter echter ook downloaden.

Aansprakelijkheidsverzekering

Iedere dag loopt u het risico schade bij iemand te veroorzaken. Die schade kan enkele tientallen euro's bedragen, maar het kan ook om vele honderden of zelfs duizenden euro's gaan. Het is dan een hele geruststellende gedachte als u een aansprakelijkheids-verzekering heeft om die financiële klap op te vangen.

Want zeker een grote schade kan uw leven financieel gezien ruïneren. Voor slechts een paar euro per maand behoedt u zich voor veel financiële narigheid. Voor gezinnen bestaan er speciale gezinspolissen.

Dekkingen Aansprakelijkheidsverzekering

 • Alleenstaande dekking. Dit is een dekking voor 1 persoon. Het verzekerd bedrag varieert van€ 500.000,-- tot € 2.500.000,--

 • Gezinsdekking. Deze dekking is voor een heel gezin. Partner, kinderen, maar ook huisdieren zijn meeverzekerd op deze polis. Het verzekerd bedrag varieert van € 500.000,-- tot € 2.500.000,--.

Welke verzekering is nou het beste voor ons

Zoals u kunt zien komt er bij een goed woonpakket het nodige kijken, wij helpen u graag bij het vergelijken, uitzoeken en aanvragen van de juiste verzekering.

Wilt u een woonpakket afsluiten of meer informatie?
Neem dan contact met ons op voor een aanvraag of offerte of ga kijk links in het menu en bereken direct uw voordeel.

Kies hieronder uw vervolgstap:

Maak een afspraak met een van onze adviseurs Woonpakket zelf berekenen en afsluiten Vraag informatie op