Digitale Nieuwsbrief nr 7 jaargang 2007 www.vanheckadvies.nl Studeren en verzekeringen

Onderwerpen

Verzekeringen in Studentenhuis

Studeren in Buitenland

Uitgestudeerd?

Hypotheekrentes


Meer weten van...

... studeren en de bijpassende verzekeringen is belangrijk. 

Verzekeringen verdienen echt uw extra aandacht, bijvoorbeeld als uw studerende kind op kamers gaat wonen of misschien zelfs in het buitenland gaat studeren. Laat u goed adviseren over de juiste verzekeringen. 

Aarzel dan ook niet om contact met ons op te nemen.

Handige links

Studiefinanciering


Disclaimer

Wij hebben de Nieuwskrant voor Particulieren met veel zorg samengesteld. Wij stellen ons echter niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan als gevolg van onjuistheid of onvolledigheid van de informatie.

Wie regelt eigenlijk de verzekeringen in een studentenhuis?

Annegien, Lucia en Simone wonen ongetwijfeld in het gezelligste studentenhuis van Utrecht. Vrienden en vriendinnen komen en gaan, en het licht gaat er vaak pas na middernacht uit. Natuurlijk wordt er tussen het feesten door ook gestudeerd; het zijn tenslotte verantwoordelijke meiden! 

Maar over één ding zouden zij zich toch iets meer zorgen mogen maken: het verzekeren van hun eigendommen..

Juist in studentenhuizen zit een ongeluk in een klein hoekje. Een diefstal is met de in- en uitloop van al die mensen snel gepleegd. Ook aan brandpreventie ontbreekt het nogal eens, en vaak gaan de bewoners zelf slordig met hun woonomgeving om – met alle risico's van dien.

Nu kunnen ook studenten hun schaarse euro's natuurlijk maar één keer uitgeven. Toch zouden Annegien, Lucia en Simone een verzekeringspakket kunnen afsluiten waarbij de belangrijkste risico's en eigendommen verzekerd zijn voor hooguit enkele euro's per maand! Van Heck Advies biedt namelijk een studentenpakket aan voor een premie van € 5,33 per maand.

Kijk op onze speciale Studentenpagina voor meer informatie en vraag een offerte aan.

Wilt u meer hierover weten, neem dan gerust contact met ons op.


 
Studeren in het buitenland? Basisverzekering verplicht!

Steeds vaker volgen studenten een deel van hun studie in het buitenland. Buiten de geweldige extra levenservaring die zij hiermee opdoen voegt dit ook veel extra's toe aan de studie. 

Maar bij al het regelwerk horen wel de zorgen voor een goede zorgverzekering: die moet gewoon doorlopen.

Studenten die uitsluitend naar het buitenland gaan om te studeren zijn verplicht de basisverzekering af te sluiten. Deze verplichting geldt voor zover de student de leeftijd van 30 jaar nog niet heeft bereikt. 

Of men ook een aanvullende zorgverzekering kan ‘meenemen' naar het buitenland hangt van de betreffende zorgverzekeraar af. Een goede voorlichting op dit punt is echt belangrijk. 

Medische kosten in het buitenland kunnen snel oplopen, en een goede verzekering is dan onmisbaar. Laat u dan ook uitgebreid informeren.

 
Uitgestudeerd? Dan direct een pensioen!

Pensioen is doorgaans niet het eerste waar studenten bij het afronden van hun studie aan denken. De prioriteiten liggen vaak anders: na de afstudeerfeesten en een welverdiende vakantie gaat men als eerste op zoek naar een goede baan. 

Toch is er voor gestudeerde starters op de arbeidsmarkt alle reden om zich over een goed pensioen druk te maken.

De afgelopen jaren zijn de meeste werkgevers voor hun pensioenregeling overgestapt van het eindloonsysteem op het middelloonsysteem. 

- Bij het eindloonsysteem werd de hoogte van het pensioen berekend aan de hand van een percentage over het laatstgenoten salaris. 
- Bij het nieuwe systeem wordt het pensioen echter berekend over het gemiddelde loon, dat tijdens de loopbaan is verdiend. 

Aangezien hoger opgeleiden tijdens hun loopbaan over het algemeen forse carrièresprongen maken betekent dit dat zij een lager pensioen zullen krijgen dan dat zij bij het eindloonsysteem hadden gekregen. 

Om u een idee te geven: streefde men naar een pensioen van 70% van het laatstverdiende loon (inclusief AOW ); een hoger opgeleide loopt een aanzienlijke kans nog niet de 40% te bereiken! 

Meer dan genoeg reden dus om je al direct bij de start op de arbeidsmarkt te verdiepen in het pensioen. Een aanvullend pensioen kan namelijk nodig zijn, en dat is bij jonge mensen nog altijd beter betaalbaar dan voor wie daar op middelbare leeftijd aan begint. 

Wilt u hier meer over weten, en ook over de fiscale consequenties van een aanvullend pensioen, vraag ons dan om advies.

Hypotheekrente
Hieronder staan de actuele rentetarieven (wijzigingen voorbehouden). Voor het maken van een afspraak klik hier.

  NHG tot 75% exec.waarde tot 100% exec.waarde

variabel

ideaalrente

1 jaar

3 jaar

5 jaar

5 jaar (1)

6 jaar

7 jaar

7 jaar*

10 jaar

10 jaar (1)

12 jaar

12 jaar*

15 jaar

15 jaar*

15 jaar (1)

20 jaar

30 jaar

4,60

4,90

4,75

4,85

4,80

5,10

4,80

4,90

5,10

4,85

5,40

5,00

5,20

5,00

5,20

5,60

5,00

5,10

4,80

5,10

4,95

4,95

4,95

5,30

4,95

4,95

5,20

5,00

5,60

5,05

5,30

5,05

5,30

5,80

5,10

5,15

5,00

5.30

5,15

5,25

5,20

5,50

5,20

5,25

5,40

5,25

5,80

5,35

5,50

5,30

5,50

6,00

5,30

5,45

*= inclusief 2 jaar rentebedenktijd
(1)= SNS Rentedemper

Studielening niet geregistreerd in ‘Tiel'

Veel studerenden hebben voor hun studie een lening afgesloten. 

En wie ‘lening' zegt, zegt bijna automatisch ‘Bureau Krediet Registratie in Tiel'. 

Betekent dit dat alle studenten dus zijn geregistreerd? 


Voor studiefinanciering geldt een andere regeling dan voor leningen. 

Een studiefinanciering die via het IBG (Informatie Beheer Groep) wordt afgesloten wordt namelijk niet bij het BKR in Tiel geregistreerd. 

Het IBG is een zelfstandige organisatie die van onder andere het Ministerie van OCW opdracht heeft gekregen om een aantal regelingen, zoals studiefinanciering, uit te voeren. 

Maar let op: deze uitzondering geldt niet voor diegenen die zelf een studielening regelen bij bijvoorbeeld een particuliere bank. Deze leningen worden wél in Tiel geregistreerd.

Vaktermen
AOW  
Algemene Ouderdomswet: een basispensioen dat in principe voor elke Nederlander geldt. 

De meeste mensen die in loondienst werken sparen daarnaast voor een aanvullend pensioen, dat dus bovenop de AOW komt.

U ontvangt deze digitiale nieuwsbrief omdat u klant bent bij Van Heck Advies of omdat u zichzelf heeft aangemeld. Nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier