Digitale Nieuwsbrief nr 3 jaargang 2007 www.vanheckadvies.nl Leningen

Onderwerpen

Zomerkriebels

101 aanbiedingen

Gemak CreditCard

WOZ-krediet

Maandlasten lening

Hypotheekrentes

Vakjargon

Meer weten van...

…financieringen is belangrijk om de juiste keuzes te maken. Veel mensen komen in aanraking met leningen. Maar hoe weet je nu dat je kiest voor de juiste lening, zodat je met een gerust hart een lening aan kunt gaan.

Zaken als aflossing, rente, overlijdens-dekking en flexibiliteit zijn van belang om verantwoord geld te lenen .

Het is ons vak om u daarbij terzijde te staan. Zodat u verantwoorde keuzes maakt die bovendien gunstig voor u uitpakken.

Handige links

www.nibud.nl www.minfin.nl
www.belastingdienst.nl www.bkr.nl
Disclaimer

Wij hebben de Nieuwskrant voor Particulieren met veel zorg samengesteld. Wij stellen ons echter niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan als gevolg van onjuistheid of onvolledigheid van de informatie.

Zomerkriebels

Heeft u er ook zo'n zin in? Zodra de temperatuur voor het eerst in het jaar boven de twintig graden uitkomt, krijgen veel mensen de behoefte om het huis te verbouwen, de tuin om te spitten of vakantieplannen te maken. Met de zomer in het vooruitzicht is het heerlop om te dromen van een grote reis, een nieuwe keuken, een caravan of een boot.

Als u het geld nu niet ter beschikking hebt, maar u wil toch al genieten van de boot of caravan, dan is het mogelijk om een lening af te sluiten. Maar dan blijven er nog veel vragen over. Welke soort lening past het beste bij mijn wensen, waar moet ik de lening afsluiten, hoeveel moet ik afbetalen. Wij proberen u met deze nieuwsbrief meer informatie te geven over leningen, zodat u uiteindelijk een verantwoorde keuze kunt maken en onbezorgd kunt genieten.


 
101 aanbiedingen

Je kunt momenteel geen televisie aanzetten of programmablad openslaan of je wordt bedolven onder de reclames over lenen .

De ene aanbieding is nog mooier dan de andere. Laagste rentegarantie,
€ 25.000,-- voor € 78,-- per maand, Rentekortingsweken, dit zijn een aantal van de kreten die we nogal vaak tegenkomen in deze reclames. Let op met deze lokkertjes, het lijkt allemaal goedkoop, maar uiteindelijk betaal je veel meer, dan waar je rekening mee houdt.

Een paar addertjes, die vaak worden gebruikt zijn:

 • Tijdelijk een lage, variabele rente. Na een aantal maanden wordt deze rente fors verhoogd, waardoor het een zeer duur krediet blijkt te zijn;
 • De aanbiedingen zijn vaak zonder overlijdensrisicodekking, hiervoor moet een aparte lening worden afgesloten. Het geld van deze lening wordt gebruikt voor een koopsom voor een overlijdensrisicoverzekering. (bij de betere aanbiedingen, zit een overlijdensrisicodekking automatsch inbegrepen);
 • Naast de gewone lening wordt een extra lening afgesloten, het geld wordt gebruikt om een aandelenmandje te kopen. De waardestijging moet uiteindelijk zorgen voor de aflossing van het krediet. Maar wanneer de aandelen niet het gewenst resultaat opleveren, blijft u met de lening(en) zitten;
 • De aanbiedingen zijn vaak alleen gebaseerd op rentebetaling, echter een krediet moet ook afgelost worden;
 • De aanbiedingen zijn vaak alleen in combinatie met een eigen huis en overwaarde. Indien dit niet van toepassing is, worden de rentes aanmerkelijk hoger.

Klik hier voor het maken van een afspraak

 
Het gemak van de Creditcard
Krediet is heel gemakkelijk te verkrijgen met een CreditCard. Maatschappijen als Comfort Card, Visa Card, Primeline, Wehkamp, etc.

Echter, de rentepercentages die zij in rekening brengen liggen normaal gesproken rond het maximum rentepercentage van 21,0 %. Een creditcard is voor het gemak, maar weegt dat op tegen dit enorm hoge rentepercentage? Indien u een CreditCard heeft, is het waarschijnlijk het overwegen waard om deze om te zetten in een "normaal" krediet, met een lager rentepercentage. Hiermee gaat uw maandbedrag omlaag of bent u eerder van uw schuld af.

Heeft u een vraag over het omzetten van een CreditCard naar een gewone lening? Klik hier!


Verzilver uw overwaarde met het WOZ-krediet

Heeft u ook bericht gehad over de nieuwe WOZ-waarde van uw woning? Met alle financiële gevolgen van dien?

Geen nood, want een hogere WOZ-waarde betekent ook dat uw huis meer waard is geworden. Deze overwaarde kunt u nu verzilveren door gebruik te maken van het WOZ-krediet en te profiteren van een zeer scherpe rente! U hoeft daarvoor niet naar de notaris en ook taxatiekosten blijven u bespaard. Dat is het mooie van het WOZ-krediet.


De voordelen van het WOZ-krediet

 • Een gemeentelijke opgave van de WOZ-waarde volstaat, een taxatierapport is niet nodig
 • Notariskosten en een afsluitprovisie blijven u bespaard
 • De rente is uiterst scherp
 • U heeft geen bestedingsverplichting aan de eigen woning
 • Al binnen enkele dagen beschikt u over uw geld
 • U ontvangt een gratis pas waarmee u ten laste van uw krediet kunt pinnen bij alle geldautomaten van ABN-AMRO

Klik hier voor het aanvragen van een offerte.
Voor het maken van een afspraak klik hier
Maandlasten van leningen

De maandlasten voor lening zijn afhankelijk van uiteraard de hoogte van de lening, maar verschillen ook per soort lening.

Bij een persoonlijke lening wordt vooraf vastgelegd in hoeveel termijnen u de lening wenst terug te betalen. De meest gangbare termijnen zijn, 12, 24, 36, 48 en 60 maanden. In sommige gevallen is het ook mogelijk om over een langere periode af te lossen (bijvoorbeeld 72 maanden).

Bij een doorlopend krediet is het maandbedrag meestal afhankelijk van de kredietlimiet. U kunt bijvoorbeeld 1, 2 of 3 % van de kredietlimiet per maand betalen. Ook is het mogelijk om alleen rente te betalen. Let op: Een lening moet uiteindelijk natuurlijk wel een keer afbetaald worden. Een lening waarbij alleen rente wordt betaald, is natuurlijk goedkoop in de maandlasten, maar je komt zo niet van je schuld af. De looptijd bij een doorlopend krediet wordt aangeduid met theoretische looptijd.

Hypotheekrente
Hieronder staan de actuele rentetarieven (wijzigingen voorbehouden). Voor het maken van een afspraak klik hier.
 NHG    Basis tot 75%   Top tot 125% 
variabel 4,30     4,50    4,70  
ideaalrente 4,55     4,75    4,95  
1 jaar 4,45     4,65    4,85  
3 jaar 4,50     4,80    4,90  
5 jaar 4,35     4,55    4,75  
5 jaar 4,50     4,70    4,90  
6 jaar 4,45     4,65    4,85  
7 jaar 4,45     4,65    4,85  
7 jaar* 4,65     4,85    5,05  
10 jaar 4,50     4,70    4,90  
10 jaar 4,70     4,90    5,10  
12 jaar 4,60     4,80    5,00  
12 jaar* 4,80     5,00    5,20  
15 jaar 4,65     4,85    5,05  
15 jaar* 4,85     5,05    5,25  
15 jaar 4,90     5,10    5,30  
20 jaar 4,65     4,85    5,05  
30 jaar 4,85     5,00    5,10  
Vakjargon

BKR
BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Zij registreren alle kredieten in Nederland. Alle banken zijn verplicht alle leningen te registreren en het BKR te raadplegen indien een lening wordt aangevraagd.
Overcreditering
Dit betekent een te hoge financiele verplichting gezien het inkomen en de overige omstandigheden.

Theoretische looptijd
Dit is de looptijd van een doorlopend krediet met de volgende aannamen:

 • De kredietruimte wordt direct bij aanvang volledig benut
 • De rente verandert tijdens de looptijd niet
 • De kredietnemer doet geen extra aflossingen
 • De kredietnemer doet geen vervolgopnames
 • De termijnbedragen worden elke maand op tijd betaald

WOZ-waarde
De door de gemeente bepaalde waarde van uw huis, op basis waarvan het eigen woningforfait en de Onroerend Zaakbelasting worden berekend.

Veel voorkomende leningvormen

Doorlopend Krediet

Een doorlopend krediet is financiële reserve. Oftewel, een appeltje voor de dorst. Heeft u een doorlopend krediet, dan maakt u de afspraak rood te mogen staan tot een bepaald bedrag. Staat u rood, dan lost u maandelijks iets af en betaalt u rente over het opgenomen bedrag. Het geld dat u aflost, kunt u gewoon weer opnemen. Een doorlopend krediet is dus de juiste vorm van financiering wanneer u niet in één keer een groot bedrag nodig heeft, maar wel steeds een financiële reserve wilt hebben.

Persoonlijke Lening

Een persoonlijke lening is makkelijk als u een duidelijke uitgave voor ogen heeft. Stel u wilt een andere auto kopen, of eens lekker een weekje weg. Of u heeft uw oog laten vallen op een nieuwe televisie. Dan is een persoonlijke lening een uitkomst. De rente en het aantal termijnen staan vast. U weet dus precies waar u aan toe bent. Het te lenen bedrag hangt wel af van uw vrij besteedbaar inkomen.

U ontvangt deze digitiale nieuwsbrief omdat u klant bent bij Van Heck Advies of omdat u zichzelf heeft aangemeld. Nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier