Digitale Nieuwsbrief Januari 2008 www.vanheckadvies.nl NHG-Hypotheek

Onderwerpen

NHG Hypotheken meer waard

Voor wie is NHG?

Hoe werkt NHG?

Meer voordelen van NHG

Huizenzoekmachine

Actuele rentes

Vaktermen

 
Meer weten van...

...de Nationale Hypotheek Garantie of hypotheken? Wij merken dat een uitgebreid en vooral persoonlijk advies steeds belangrijker wordt gevonden. Logisch ook, want het kopen van een huis is één van de belangrijkste beslissingen in je leven. Kom eens bij ons langs of mail ons even als u meer wilt weten.

Handige links

Nationale Hypotheek Garantie

Nibud over huis kopen

www.notaris.nl

www.belastingdienst.nl

www.kadaster.nl
Disclaimer

Wij hebben de Nieuwskrant voor Particulieren met veel zorg samengesteld. Wij stellen ons echter niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan als gevolg van onjuistheid of onvolledigheid van de informatie.

NHG-hypotheken ‘meer waard’

Er is ontzettend veel aan de hand in hypothekenland. In hypothekenwereld, zouden we eigenlijk moeten zeggen, want de meest in het oog springende ontwikkelingen voltrekken zich ver buiten onze grenzen. Denkt u maar aan de recente hypotheek-problemen in Amerika. Het feit dat veel mensen daar in betalingsproblemen zijn gekomen vanwege te hoge hypotheekleningen en een snel stijgende rente heeft, zoals het er nu naar uitziet, niet direct grote gevolgen voor de Nederlandse hypotheken. Alhoewel hypotheekverstrekkers wel een stukje terughoudender zijn geworden met het verstrekken van al te ruime hypotheken.

Ook voor geldverstrekkers is het van groot belang dat het door hen uitgeleende geld - in de vorm van hypotheken – kan worden terugbetaald. Hoe groter die zekerheid voor hen, hoe meer hun hypothekenportefeuille waard is. En dat kan hen helpen allerlei andere transacties (die soms helemaal niets met úw hypotheek te maken hebben) te doen.

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is één van die manieren waarop de zekerheid tot terugbetaling kan worden vergroot. Wij zien dan ook dat hypothecaire geldverstrekkers steeds enthousiaster worden over dit fenomeen.

Bent u ook enthousiast geworden over de NHG-Hypotheek, maak een afspraak

 
NHG: hoe werkt dat eigenlijk?

De Nationale Hypotheek Garantie bestaat sinds 1995, en wordt uitgevoerd door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. Deze door de overheid en de Vereniging Nederlandse Gemeenten in het leven geroepen stichting beheert een fonds van ruim 435 miljoen euro.

Dankzij dit fonds kan de garantie worden gegeven dat hypotheekbedragen aan de geldverstrekker worden terugbetaald. Dit kan noodzakelijk zijn als iemand door bepaalde redenen niet meer in staat is zijn of haar hypotheekschuld af te betalen. U kunt daarbij denken aan plotselinge werkeloosheid of arbeidsongeschiktheid. Als in zo’n geval het huis moet worden verkocht kan het voorkomen dat de opbrengst lager is dan het restant van de hypotheekschuld. Er blijft dan een restschuld over. Als de verkoper een hypotheek met NHG heeft kan het Waarborgfonds deze restschuld overnemen en kwijtschelden. Een veilige gedachte. Wilt u daar met ons over praten?

 
Meer voordelen van de Nationale Hypotheek Garantie

Zoals hierboven aangegeven heeft de NHG belangrijke voordelen voor zowel geldverstrekkers als voor mensen met een hypotheek. Maar er is meer.

Voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie betaalt u een lagere rente. De rentekorting kan oplopen tot 0,6%! Bovendien zijn alle kosten, die u moet maken voor de NHG, fiscaal aftrekbaar. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook de 0,45% afsluitkosten die u eenmalig moet betalen. Daarnaast is het ook mogelijk om bij de aankoop van een woning bijkomende kosten, zoals die van de notaris, de makelaar en verbouwing mee te financiëren. U hoeft dus geen eigen geld in te brengen.

Is Nationale Hypotheek Garantie ook voor u mogelijk?


Huizenzoekmachine

Zoals wij in de Eindejaarsnieuwsbrief van 2007 reeds hadden geschreven hebben wij sinds kort een nieuwe gratis service, de Huizenzoekmachine. Er zijn veel positieve reacties en aanmeldingen gekomen. In deze eerste nieuwsbrief van 2008 willen wij deze service nog even kort aanhalen.

Bent u op zoek naar een woning? Vraag dan een gratis inlogcode aan voor de Huizenzoekmachine. U geeft in dit programma uw wensen voor een woning in en dit programma zoekt automatisch bij alle grote huizensites (zoals Funda, VBO, Woonkrant, Huislijn).

Dus niet meer alle pagina's bezoeken, maar in 1 oogopslag alle woningen bekijken die aan uw wensen voldoen.

Zelf uw woning of appartement zoeken

Wilt u gratis een inlogcode aanvragen? Klik hier

Hypotheekrente
Hieronder staan de laagste rentetarieven per 15-01-2008 (wijzigingen voorbehouden). Voor het maken van een afspraak klik hier.

  NHG tot 75% exec.waarde tot 100% exec.waarde tot 125% exec.waarde

variabel

1 jaar

3 jaar

5 jaar

6 jaar

7 jaar

10 jaar

12 jaar

15 jaar

20 jaar

30 jaar

4,00

4,60

4,50

4,50

4,60

4,70

4,75

4,95

4,85

5,05

5,10

4,150

4,80

4,60

4,60

4,70

4,80

4,95

5,05

4.95

5,15

5,35

4,25

4,90

4,80

4,80

4,90

5,00

5,05

5,25

5,15

5,35

5,45

4,25

5,00

4,90

4,90

5,00

5,10

5,15

5,25

5,15

5,35

5,55


Vaktermen

Notaris
De notaris is de enige in Nederland die de eigendom van een huis van de ene op de andere persoon mag doen overgaan. Dat gebeurt door het opstellen en passeren van de eigendomsakte. Een bijzonder belangrijke transactie dus.

Makelaar
Het kopen en verkopen van een huis kan worden begeleid door een makelaar. Een makelaar kan adviseren over de staat van een huis, de aan- en verkoopprijs en hij of zij kan de onderhandelingen voor u voeren.

 

Wie kan gebruik maken van de Nationale Hypotheek Garantie?

In principe komt iedereen die een huis wil kopen in aanmerking voor de NHG.

Er geldt echter wel een maximum, namelijk van
€ 265.000. Rekening houdend met de bijkomende kosten betekent dit dat de koopsom van een bestaande woning om en nabij de
€ 235.000 mag bedragen, en van een nieuwbouwwoning ca. € 245.000.

Overigens kunt u op de website van de NHG precies uitrekenen wat u maximaal kunt lenen met garantie. U kunt ook een afspraak met ons maken.

U ontvangt deze digitiale nieuwsbrief omdat u klant bent bij Van Heck Advies of omdat u zichzelf heeft aangemeld. Nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier