Van Heck AdviesLaat een financieel adviseur meekijken bij uw financiële vraagstukken

 

Onderwerpen

2e kwartaal 2013

 
 

Voorwoord

Tot op heden kan niemand in de tijd reizen. Soms zou je dat wel willen, bijvoorbeeld om een beslissing terug te draaien die achteraf toch niet de beste keuze bleek te zijn. Maar zoals gezegd kunnen we niet terug in de tijd. Dus moeten we onze keuzes baseren op de kennis van nu. Daarom is het verstandig om bij complexe onderwerpen extra kennis in te schakelen. Zoals een financieel adviseur, als het gaat om ingewikkelde financiële onderwerpen. In deze nieuwsbrief vertellen we u er meer over. We wensen u veel leesplezier.

 

Rendement op uw geld

De afgelopen periode is er door de commotie in Cyprus heel wat te doen geweest over de spaartegoeden in Europa. De waarde van obligaties en zelfs spaartegoeden -ook van particulieren- zouden minder zeker zijn dan voorheen werd gedacht. Meer dan ooit is het van belang goed na te denken over wat u met uw tegoeden doet.

Nu was de situatie in Cyprus niet te vergelijken met die in Nederland. De economie van het land, met slechts 750.000 inwoners, was te afhankelijk geworden van de financiële sector. Daarbij komt dat in Nederland dankzij het depositogarantiestelsel spaartegoeden tot 100.000 euro gegarandeerd zijn.

Hoe dan ook is dit het moment om kritisch naar uw vermogen te kijken en te bepalen hoe u omgaat met uw tegoeden. Het is verstandig om een goede balans te kiezen tussen sparen en beleggen, en te zoeken naar een optimale verdeling over meerdere rekeningen. Neemt u voor een deskundig advies contact met ons op. Wij kijken graag samen met u naar de beste oplossing.

 

Polis zoek?

Waarschijnlijk bent nu net als vele andere Nederlanders: als u verzekeringspapieren ontvangt, ruimt u ze netjes op. U bewaart ze op een centrale plek en u kijkt er niet meer naar om, totdat u ze nodig heeft.

Toch kan het een keer gebeuren dat u erachter komt dat u een levensverzekeringspolis kwijt bent. Of dat u niet meer zeker weet of er nog een loopt, eentje die al jaren geleden is afgesloten. Dan is er de mogelijkheid om dit op te vragen bij het Verbond van Verzekeraars. Gelukkig kunnen wij u hierbij helpen, op het moment dat u dit overkomt.

Dit is meteen een pleidooi om uw verzekeringen bij één adviseur onder te brengen. In de eerste plaats omdat deze voor u de administratie bijhoudt en alle paperassen op één plaats bewaart. Bovendien heeft deze dan inzicht in al uw polissen en kan hij u een deskundig advies geven over de juiste dekking.
Wilt u uw verzekeringen laten doornemen? Neem gerust contact op voor meer informatie.

 

Niet zeker over eigen pensioen

Uit onderzoek door bureau Intomart GfK blijkt dat Nederlanders niet positief zijn over hun pensioen. Slechts 8 procent van de ondervraagden heeft veel vertrouwen in de hoogte van de uitkering. Maar liefst 75 procent van de Nederlanders maakt zich zorgen over hun oude dag. Gezien de recente ontwikkelingen is dat een uitkomst die wel te verklaren is.

Des te opmerkelijker is het daarom dat bijna 80 procent van de Nederlanders financiële beslissingen neemt zonder professioneel financieel advies in te winnen. Deze cijfers komen uit een ander recent onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbedrijf Epiphany. Hiervoor werden 5.500 mensen uit 11 Europese landen ondervraagd.

Het inwinnen van deskundig financieel advies kan veel opleveren. Zo kunt u er met professioneel advies voor zorgen dat u voldoende vermogen opbouwt om uw levensstijl te handhaven wanneer u stopt met werken. En heeft u de zekerheid dat u goed verzekerd bent. Maar dat wist u waarschijnlijk al... Wilt u toch meer weten over onze dienstverlening? Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Oldtimer verzekeren?

Oude, klassieke auto’s zijn sinds kort niet zo populair meer. Dat komt door de plannen van het kabinet om de vrijstelling voor de motorrijtuigenbelasting voor oldtimers aan te pakken. Reden voor deze maatregel is dat de vrijstelling steeds vaker wordt ‘misbruikt’ door eigenaren van een jonge oldtimer op diesel, die deze voor dagelijks woon-werkverkeer gebruiken.

Waarschijnlijk komt er een nieuwe regeling die de echte liefhebbers tegemoet komt, die maar een paar dagen per jaar met hun klassieker de weg op gaan. Zo betalen zij niet het volle pond. Net als bij speciale oldtimerverzekeringen. Ook die zijn vaak voordeliger dan gewone autoverzekeringen, omdat de kans op schade kleiner is doordat de oldtimer minder vaak wordt gebruikt.

Er gelden wel speciale voorwaarden voor deze oldtimerverzekeringen, die van maatschappij tot maatschappij verschillen. Denk aan het maximum aantal kilometers dat u mag rijden, of de minimale leeftijd van uw auto. Wilt u meer weten over deze speciale verzekering voor klassieke auto’s? Wij vertellen u er graag meer over.


Meer weten over uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op, zodat wij u van een advies op maat kunnen voorzien.

Van Heck Advies
Telefoonnummer: 024-323 27 73
E-mail: info@vanheckadvies.nl
Website: www.vanheckadvies.nl


Disclaimer
Wij hebben de Nieuwskrant voor Particulieren met veel zorg samengesteld. Wij stellen ons echter niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan als gevolg van onjuistheid of onvolledigheid van de informatie.

Ingeschreven in het register Financieel Dienstverlener (AFM)
12007399
Aangesloten bij KiFiD
300.004371

Afmelden voor de nieuwskrant