Van Heck AdviesGoed voorbereid de zomer in

 

Onderwerpen

3e kwartaal 2015

 
 

Voorwoord

We lijken echt uit de crisis te geraken. Alle tekenen zijn daar. En ook de politiek reageert daarop. Zo gaat het tijdelijk verlaagde btw-tarief voor verbouwingen per 1 juli definitief weer omhoog naar 21%. Het verlagen van het btw-tarief was een crisismaatregel van de regering om de bouwsector een steuntje in de rug te geven De politiek vindt dat de bouw geen extra stimulans meer nodig heeft. Daarnaast vindt de politiek ook dat er ruimte is voor belastingverlichting in Nederland. Als het goed is gaan we dat allen in onze portemonnee merken. Laten we daar volop van genieten!

 

Lekker op reis deze zomer? Vergeet niet ál uw zaken goed te regelen.

Wij Nederlanders houden van reizen en trekken er graag op uit. Steeds vaker maar ook steeds verder. De hele wereld binnen bereik. Maar, zo geeft het ministerie van Buitenlandse Zaken aan, daarmee neemt het belang van een voorbereiding wel toe. Te veel mensen denken dat het wel goedkomt als er iets misgaat. Echter, het checken van een reisadvies én de reisverzekering is inmiddels belangrijker dan de keuze van uw reisbestemming.

Als verzekeringsadviseur hebben wij een verschuiving gezien de afgelopen jaren in de vragen die wij krijgen rond een reisverzekering. Vragen als: “Ik heb een reis geboekt naar Zimbabwe en stel dat voor vertrek het reisadvies verandert, bijvoorbeeld door politieke omstandigheden. Mag ik dan niet meer gaan? En krijg ik mijn geld dan terug van de verzekering?”

Verzekeraars anticiperen op de onrust in veel delen van de wereld. Zij werken met zogenaamde kleurcodes. Is een gebied oranje of rood dan is er geen dekking als je door gevaarlijke omstandigheden geëvacueerd moet worden. Er wordt immers afgeraden om naar het gebied af te reizen. Als u in de problemen komt, wordt u waar mogelijk natuurlijk wel geholpen, maar er is een kans dat u de rekening daarvoor achteraf moet betalen.

Ook het afstemmen van de reisverzekering op de zorgverzekering is een vak apart. Het bepalen of u niet te veel (dubbel) of juist te weinig bent verzekerd kan een ingewikkelde puzzel zijn. Een puzzel die wel opgelost moet worden want u wilt niet voor hoge zorgkosten komen te staan in het buitenland. Vandaar dat relaties ons regelmatig vragen om de dekking van hun verzekering te controleren. Bel ons gerust als u ons advies daarbij wenst.

 

Nu die grotere koopwoning aanschaffen kan verstandig zijn!

Veel gezinnen hebben de afgelopen jaren hun verhuisplannen naar een grotere koopwoning in de ijskast gezet. Geldt dat ook voor u? Misschien wel omdat u bang bent om uw huidige koopwoning met verlies te moeten verkopen? Dus u wacht liever tot het moment waarop uw woning weer voldoende waarde heeft om de hypotheek in z’n geheel af te kunnen lossen. Wat u dan vergeet mee te wegen, is het feit dat die grotere woning waar u graag heen wilde, ondertussen ook weer in prijs is gestegen. Zo kan uitstel van uw verhuisplannen per saldo een onverstandig besluit zijn. Bovendien zijn er legio mogelijkheden om de eventuele restschuld op uw huidige woning mee te financieren bij de aanschaf van een duurdere woning. Wij zien drie redenen die pleiten voor de stap naar het grotere huis:

  1. Het eerste argument is natuurlijk het woongenot. Dat woongenot heb je 365 dagen per jaar!
  2. De komende jaren wordt een prijsstijging van koopwoningen voorspeld van 2 à 3% per jaar (met sterke verschillen per regio).
  3. De huidige rente is historisch gezien uiterst laag. Misschien zelfs lager dan de rente die u betaalt voor uw huidige koopwoning.

Doorgroeien naar een grotere woning kan misschien ook tot uw mogelijkheden behoren. Wilt u meer weten over uw eigen specifieke situatie, dan zijn we u graag van dienst met ons hypotheekadvies. Afspraak maken? Klik hier!

 

Al uw verzekeringen in 1 pakket mét pakketkorting!

Als financieel adviseur willen wij u helpen bij het maken van de juiste keuze en adviseren u de verzekering met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Wij brengen deze verzekeringen onder in ons eigen pakket, hiermee heeft u klant keuze uit verschillende verzekeraars. Daarnaast profiteert u van nog meer voordelen:

  • Beste prijs-kwaliteitverhouding per verzekering
  • Pakketkorting tot 10%
  • Vergelijking op premie, voorwaarden en waardering
  • 1 rekening voor alle verzekeringen
  • 1 overzichtelijke polis

Heeft u nog niet al uw verzekeringen via ons kantoor ondergebracht en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neem contact met ons op, wij maken het u graag duidelijk. Afspraak maken? Klik hier!

 

Steeds meer bezoekers op website Juridisch Loket

In Nederland is bijna alles via internet te verkrijgen. Zo ook juridisch advies. En dat daar massaal gebruik van wordt gemaakt, dat blijkt. De website van het Juridisch Loket kreeg in 2014 ruim drie miljoen bezoekers. Dat is een stijging met ruim twintig procent in vergelijking met vorig jaar. Allemaal consumenten die op zoek gaan naar een antwoord op een juridische vraag. Vooral vragen rond 'persoon en familierecht' en 'arbeid en ontslagrecht' zijn daarbij populair. Ongeveer veertig procent van alle vragen via het Juridisch Loket had te maken met echtscheiding, alimentatie en ontslag.

Daarnaast betroffen veel vragen ook online misstanden. Denkt u daarbij aan onduidelijke websites waarbij klanten vast zaten aan een abonnement, of problemen bij de levering of betaling van bestellingen. De praktijk laat zien dat niet iedere juridische vraag via ‘zelfhulp’ is af te handelen. Vooral arbeid gerelateerde zaken, vereisen vaak een professionele, begeleiding. Wilt u weten hoe de kosten van dergelijke risico’s zijn in te perken, vraag ons dan om advies!

 

Autobelastingen gaan weer wijzigen

Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft recentelijk een voorstel aangeboden aan de Tweede Kamer over de aanpassing van het systeem van autobelastingen. De doelstelling van dit systeem is om de autobelastingen eenvoudiger te maken en meer te richten op milieuwinst. Dat doet het kabinet onder andere door de autobelastingen minder afhankelijk te maken van CO2-uitstoot. Het fiscale beleid voor auto’s heeft de afgelopen jaren grote veranderingen gekend. Het huidige systeem van autobelastingen is daardoor enorm complex geworden. Het Kabinet richt haar fiscale prikkels nu grotendeels op het emissieloos rijden door de bijtelling voor volledig elektrische auto’s op 4% te houden. Voor alle andere auto’s gaat de bijtelling naar 22%. De aanschafbelasting BPM gaat stapsgewijs naar beneden met in totaal 12% in 2020. De motorrijtuigenbelasting daalt voor iedereen. Alleen eigenaren van oude diesels die zonder fabrieksroetfilter zijn geleverd en tot honderd keer meer vervuilen dan nieuwe modellen, gaan vanaf 2019 meer betalen.


Meer weten over uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op, zodat wij u van een advies op maat kunnen voorzien.

Van Heck Advies
Telefoonnummer: 024-323 27 73
E-mail: info@vanheckadvies.nl
Website: www.vanheckadvies.nl
Van Heck Advies op Facebook
Van Heck Advies op Twitter
Van Heck Advies op Linkedin

 


Disclaimer
Wij hebben de Nieuwskrant voor Particulieren met veel zorg samengesteld. Wij stellen ons echter niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan als gevolg van onjuistheid of onvolledigheid van de informatie.

Ingeschreven in het register Financieel Dienstverlener (AFM)
12007399
Aangesloten bij KiFiD
300.004371

Afmelden voor de nieuwskrant

Droomhuis Gezien? Nu de hypotheek nog... Klik hier!