Van Heck AdviesVertrouwen in de economie neemt toe, de huizenmarkt profiteert

 

Onderwerpen

2e kwartaal 2015

 
 

Voorwoord

Een lage rente en relatief lage huizenprijzen maken dat steeds meer starters serieus overwegen een huis te gaan kopen. Deze ontwikkeling in de markt juichen wij als financieel adviseurs toe. Het maakt dat de markt weer in beweging komt. Dat bijvoorbeeld jonge gezinnen naar een groter huis kunnen uitkijken en ga zo maar door. Wij voelen dat dit positieve sentiment doordringt in de huishoudens. Gelukkig maar, we zijn er allemaal aan toe. In deze nieuwsbrief leest u hier en over andere zaken meer.

 

Meer vertrouwen in de woningmarkt!

Wat een goed nieuws om te horen: vier op de tien starters verwacht dit jaar een bod uit te brengen op een koopwoning. De voornaamste redenen voor het bod zijn de aantrekkelijke huizenprijzen en de lage hypotheekrente. En de verwachting dat deze hypotheekrente niet verder zal dalen. Net als de huizenprijzen. Die lijken nu echt op het laagste punt. Dus dat kan het kopen van een woning nu extra aantrekkelijk maken.

Daarnaast blijkt dat ruim een kwart van de koopwoningbezitters overweegt om komend kwartaal af te lossen op zijn hypotheek. Voor 2015 schatten de koopwoningbezitters in dat zij gemiddeld ruim € 12.000,- gaan aflossen op hun hypotheek. Wij herkennen deze ontwikkeling. Regelmatig vragen relaties ons of het verstandig zou zijn om af te lossen op de hypotheek. Vaak is de aanleiding dat men geen (rest)schuld wil overhouden. En men daarnaast een dermate lage rente krijgt op spaargelden, dat aflossen aantrekkelijk lijkt. Een groot voordeel daarbij is tenslotte dat de maandlasten daarmee dalen.

Ook al is het aflossen op de hypotheek nu heel populair, als financieel adviseur kijken wij altijd per klant of dit inderdaad de juiste keuze is. Dit hangt van diverse factoren af die in totaliteit beoordeeld moeten worden. Vraagt u zich af of aflossen op de hypotheek voor u interessant kan zijn, neem dan contact met ons op voor een goed advies hierover.

 

Afspraak maken voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek? Klik hier!

 

Eerste huis kopen? Er is meer mogelijk dan je denkt!

Bent u starter op de woningmarkt en wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Laat u niet afschrikken door opmerkingen als "de banken willen geen hypotheek meer verstrekken" of "als starter kun je tegenwoordig geen huis meer kopen".

Laat u vrijblijvend eens voorrekenen wat er wél mogelijk is! Door de lage rente, de lagere huizenprijzen en mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een starterslening, kan uw eerste eigen huis dichter bij zijn dan u denkt.

 

Dus, wilt u graag een huis kopen, laat u dan goed voorlichten of het haalbaar en betaalbaar is. Pas dan kunt u een goede afweging maken of u de stap kunt en durft te zetten. Meer weten? Klik hier!

 

Ook een reisverzekering verdient aandacht

In onze adviespraktijk zien we het regelmatig: iemand sluit een reisverzekering en schenkt er vervolgens nooit meer aandacht aan. Dat verbaast ons! Want de persoonlijke situatie kan in de loop van de tijd wijzigen. Denkt u bijvoorbeeld eens aan het gaan samenwonen. Als dan niet wordt gekeken wie welke reisverzekering en dekking heeft, ligt over- of onderverzekering op de loer. Onderverzekering is risicovol en oververzekering is zonde van het geld. Uit onderzoekt blijkt dat 35% van de Nederlanders hun reisverzekering niet controleert voordat zij op reis gaan. De kans op onder- of oververzekering is daardoor groot. Of wat wij ook regelmatig zien is dat iemand zich er niet van bewust is dat een bepaalde schade geclaimd kan worden! Regelmatig wijzen wij relaties op dergelijke zaken als we ‘langs de neus weg’ iets te horen krijgen in een gesprek. Regelmatig merken wij dat mensen niet goed weten wat bij binnenlandse of buitenlandse reizen in de dekking valt. Valt een ziekenhuisbezoek in het buitenland wel of niet onder de reisverzekering? Veel mensen denken dat hun zorgverzekering de volledige kosten van een ziekenhuisbezoek in het buitenland dekt. Dit is echter niet altijd het geval. De meeste basis zorgverzekeringen betalen maximaal de Nederlandse tarieven. Een reisverzekering met dekking voor medische kosten kan het verschil goedmaken, maar het is verstandig om van tevoren te controleren wat voor dekking je zorgverzekering en je reisverzekering bieden en of je hiermee alles hebt afgedekt.

 

Belastingaangifte

Bent u al gestart met uw belastingaangifte? En hebt u in 2014 hoge zorgkosten gemaakt? Leest u dan even dit artikel. Het kan namelijk dat deze rekeningen ervoor kunnen zorgen dat u minder belasting hoeft te betalen. Het is belangrijk om te weten dat de regels hierbij streng zijn, maar het is de moeite waard om hier toch even stil bij te staan.

Om u een beeld te geven ziet u onderstaand een lijst met zorgkosten die onder andere aftrekbaar zijn:

 • Geneeskundige hulp die niet is vergoed door uw zorgverzekeraar.
 • Tandheelkundige behandelingen.
 • Logopedie, fysiotherapie, homeopathie of acupunctuur waarvoor u niet aanvullend verzekerd bent.
 • Medicijnen die u hebt gebruikt en betaald en niet vergoed hebt gekregen van uw zorgverzekeraar.
 • Dieet op voorschrift van een arts of diëtist.
 • Hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld steunzolen, een gehoorapparaat en een kunstgebit.
 • Aanpassingen aan uw auto of computer die vooral wordt gebruikt door de zieke of invalide persoon waarvoor de aanpassingen zijn.
 • Vervoerskosten naar een arts of ziekenhuis voor chronisch zieken, als de zorgverzekeraar deze niet vergoedt.

Deze lijst geeft u een indicatie van zaken die aftrekbaar kunnen zijn. Als u deze zorgkosten bij elkaar optelt, moet dit bedrag hoger zijn dan het drempelbedrag. U mag alleen dat deel van uw uitgaven aftrekken, dat uitkomt boven de drempel. De hoogte van deze drempel hangt af van uw inkomen. Denkt u dat u voor deze belastingteruggave in aanmerking kunt komen? Dan is ons advies om hulp van een expert te vragen zodat u hier optimaal gebruik van kunt maken.

 

De AOW-leeftijd gaat vanaf 2016 versneld omhoog

Denkt u nog steeds dat u op uw 65ste met pensioen gaat? En u dan een AOW-uitkering gaat ontvangen? Helaas. De kans is groot dat uw AOW-leeftijd (een stuk) hoger ligt. De AOW-leeftijd wordt vanaf 2016 in stappen van 3 maanden verhoogd en vanaf 2018 in stappen van 4 maanden. Daarmee wordt de AOW-leeftijd 66 jaar in 2018 en 67 jaar in 2021. In onderstaande tabel ziet u hoe de verhoging gaat plaatsvinden.

Verhoging in Verhoging in
maanden
AOW-leeftijd Betreft personen geboren:
2013 1 65 + 1 maand na 31 december 1947 en voor 1 december 1948
2014 1 65 + 2 maanden na 30 november 1948 en voor 1 november 1949
2015 1 65 + 3 maanden na 31 oktober 1949 en voor 1 oktober 1950
2016 3 65 + 6 maanden na 30 september 1950 en voor 1 juli 1951
2017 3 65 + 9 maanden na 30 juni 1951 en voor 1 april 1952
2018 3 66 na 31 maart 1952 en voor 1 januari 1953
2019 4 66 + 4 maanden na 31 december 1952 en voor 1 september 1953
2020 4 66 + 8 maanden na 31 augustus 1953 en voor 1 mei 1954
2021 4 67 na 30 april 1954 en voor januari 1955

Om te voorkomen dat mensen die zich niet hebben kunnen voorbereiden op de verhoging van de AOW-leeftijd een al te grote inkomensterugval krijgen, is er een overbruggingsregeling. De Tweede Kamer heeft besloten dat de overbruggingsregeling verlengd en verruimd moet worden. Aanvankelijk zou de huidige overbruggingsregeling in 2019 eindigen, dit wordt nu 2023. Bovendien wordt de regeling ook opengesteld voor mensen die tussen 1 januari 2013 en 1 juli 2015 met VUT of vroegpensioen zijn gegaan voor het AOW-gat dat door de versnelde verhoging ontstaat.

 

Inzicht in uw pensioen voor een vast laag bedrag

Van Heck Advies bestaat dit jaar 15 jaar, een heugelijk jaar voor ons, waarin we ook voor onze gewaardeerde relaties iets extra’s willen doen.

 

De laatste jaren is er veel veranderd op het gebied van pensioen en AOW, er zijn diverse versoberingen uitgevoerd in het kader van de bezuinigingen. Wij merken dat dit voor veel onzekerheid zorgt bij onze klanten.

 

Wij, als Financieel Adviseurs, zijn er onder andere om financieel inzicht te geven en u hiermee een geruster gevoel te geven. Uiteraard weten we dat voor veel gezinnen de kosten voor een financieel advies zwaar drukken op het budget.


Speciaal Actietarief
Daarom hebben wij voor u een speciale aanbieding. Voor VHA Inzicht betaalt u € 490,--, maar niet in één keer, maar in 5 maandtermijnen van € 98,--.

 

Wat krijgt u voor dit bedrag:

 • Inventarisatie van uw huidige situatie bij ons op kantoor*, u mailt vooraf de gevraagde informatie naar ons kantoor of neemt het mee naar het gesprek
 • Uitwerking huidige pensioensituatie in een persoonlijk rapport
 • Persoonlijk gesprek op ons kantoor* om het rapport toe te lichten

Meer informatie of u aanmelden voor VHA Inzicht, kijk dan op onze website, www.vanheckadvies.nl/inzicht, uiteraard kunt u ons ook telefonisch bereiken op telefoonnummer 024-3232773


Meer weten over uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op, zodat wij u van een advies op maat kunnen voorzien.

Van Heck Advies
Telefoonnummer: 024-323 27 73
E-mail: info@vanheckadvies.nl
Website: www.vanheckadvies.nl
Van Heck Advies op Facebook
Van Heck Advies op Twitter
Van Heck Advies op Linkedin

 


Disclaimer
Wij hebben de Nieuwskrant voor Particulieren met veel zorg samengesteld. Wij stellen ons echter niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan als gevolg van onjuistheid of onvolledigheid van de informatie.

Ingeschreven in het register Financieel Dienstverlener (AFM)
12007399
Aangesloten bij KiFiD
300.004371

Afmelden voor de nieuwskrant

Droomhuis Gezien? Nu de hypotheek nog... Klik hier!